Kesäduunari-info on auki

4.5.2020

SAK:n, Akavan ja STTK:n yhteinen Kesäduunari-info on jälleen avattu. Maksuton info palvelee nuoria kesätyöntekijöitä jo 16. kautta.

Kesäduunarineuvojan tavoittaa arkisin kello 9–15 numerosta 0800 179 279 tai WhatsApp-viestillä numerosta 040 747 1571. Käytössä on myös sähköinen yhteydenottolomake Kesäduunari-infon sivuilla. Neuvontaa saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palveluun voi ottaa yhteyttä nimettömänä.

Yhteydenottoihin vastaa tänä vuonna valtiotieteiden maisteri, oikeusnotaari Anni Ritari. Hän arvelee, että koronapandemian aiheuttama poikkeustilanne heijastuu tänä vuonna kysymyksiin. Palvelusta voi kysyä neuvoja, miten toimia esimerkiksi sovitun kesätyön peruuntuessa tai työmäärän muuttuessa sovitusta.

Kesätöihin päässeitä hän kehottaa ottamaan yhteyttä jo ennen työsopimuksen allekirjoittamista, jos jokin siinä mietityttää. Työsopimus kannattaa tehdä kirjallisena ja käydä tarkkaan läpi ennen allekirjoittamista.

Kesätyötä koskevat tärkeimmät perustiedot, muun muassa aihepiireihin jaettu kesäduunarin muistilista, on koottu Kesäduunari-infon verkkosivuille.

Kesäduunari-info viestii lisäksi FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa.

Palvelu sulkeutuu perjantain 28. elokuuta jälkeen.