Työtaistelu on yleisnimitys tilanteesta, jossa käytetään painostuskeinoja tavoitteiden saavuttamiseksi. Työtaistelua voidaan käydä esimerkiksi työolojen tai palkkojen parantamiseksi.

Työntekijät voivat käyttää työtaistelukeinona muun muassa ylityökieltoa, lakkoa ja jopa joukkoirtisanoutumista. Työnantaja voi määrätä vastaavasti työsulun, joka estää työntekijöitä pääsemästä työpaikalle. Työnantaja voi käyttää työntekijöitä vastaan myös hätätyötä. Tarkistuta aina onko saamasi hätätyö varmasti hätätyötä. Hätätyötä teettävän työnantajan on välittömästi tehtävä kirjallinen ilmoitus hätätyöstä työsuojelupiiriin. Ilmoituksessa on mainittava hätätyön syy, laajuus ja oletettu kesto. Ilmoituksessa on oltava myös sinun luottamushenkilön lausunto. Työntekijöiden vastaveto tälle voi olla saarto, jossa esimerkiksi kokonainen monialatyönantaja tai työala lopettaa työnteon

Työtaisteluohje

Lue Sähköliiton työtaisteluohje, mikäli työtaistelun uhka on päällä.

Työtaisteluavustukset

Työtaisteluissa olevien Sähköliiton jäsenten tulee hakea työtaisteluavustusta jäsenen sähköisen palvelun kautta. Pääset sinne klikkaamalla tästä tai etusivun Liiton muut verkkopalvelut -valikon kautta. Palvelua suositellaan käytettäväksi muilla selaimilla kuin Internet Explorerilla.

HUOM! Käy kirjautumassa sähköiseen palveluun ja korjaa tietosi. Jos kirjautumisessa on ongelmia, ne saadaan korjattua ennen varsinaisten työtaisteluavustusten jättöpäivää. Näin vältetään liiton puhelinpalvelujen ruuhkautuminen ja maksettaven työtaiseluavustusten viivästyminen.