Jos joudut työttömäksi tai lomautetuksi

  • Ilmoittaudu TE-toimistoon työnhakijaksi täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelussa viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänä. Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksillasi tai sähköisellä henkilökortilla tai käy TE-toimistossa, jos verkkopalvelun käyttäminen ei onnistu. Katso myös TE-palvelujen ohjeet asiointiin: Näin asioit kanssamme. TE-toimisto antaa työttömyyskassalle työttömyyttäsi koskevan lausunnon. Oikeus työttömyysetuuksiin alkaa aikaisintaan ilmoittautumispäivästä lukien.
  • Noudata TE-toimiston antamia ohjeita, koska päivärahan maksaminen saattaa muuten katketa. TE-toimiston lausunnot sitovat kassaa, eikä kassa voi maksaa päivärahaa, ellei työnhakusi ole voimassa.
  • Tee ansiopäivärahahakemuksesi sähköisesti Sähköalojen työttömyyskassan sähköisessä asiointipalvelussa. Näin nopeutat sen käsittelyä kassassa. Jos et voi käyttää sähköistä asiointia, tulosta hakemus täältä tai nouda lomake TE-toimistosta.
  • Täytä ensimmäinen työttömyyspäivärahahakemus vähintään kahdelta täydeltä kalenteriviikolta. Puutteellisesti täytetty hakemus palautetaan täydennettäväksi.
  • Arvokasta tietoa ansiopäivärahasta ja muista kassan maksamista etuuksista löydät Työttömyyskassojen etuusoppaasta.