Jäsenmaksun alentamisella järjestäytymisen puolesta, sanelua vastaan

19.11.2019

Sähköliiton edustajisto päätti viikonvaihteessa alentaa liiton kokonaisjäsenmaksua 1,45 prosentista 1,25 prosenttiin. Päätöksellään Sähköliitto haluaa madaltaa vielä liittoon kuulumattomien sähköammattilaisten kynnystä järjestäytymiseen.

‒ Ammattiliittoon järjestäytyminen on ainoa keino taistella työnantajapuolen yksipuolista sanelua vastaan. Alkanut työmarkkinasyksy työehtoshoppailuineen on jälleen karmealla tavalla todistanut sen. Käynnissä olevissa työehtosopimusneuvotteluissa on tullut esille vaatimuksia esimerkiksi työajan pidennyksen jatkamisesta, lomarahojen puolittamisesta, ammattiliiton jäsenmaksuperinnän lopettamisesta ja lakko-oikeuden rajaamisesta. Työnantajien perustama "Loimaan kassa" ei ahdingossa olevia työntekijöitä puolusta eikä myötätuntoa tunne, tähdentää Sähköliiton puheenjohtaja Sauli Väntti

Ammattiliittoihin järjestäytyneet työntekijät yli liittorajojen ovat nousseet laajasti tukemaan Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn jäsenten taistelua työehtojensa radikaalia heikentämistä vastaan.

‒ Vain yhdessä olemme riittävän vahvoja puolustaaksemme hyvinvointiamme. Kenen vuoro on olla seuraava, jonka työehtoja heikennetään? puheenjohtaja kysyy.

Väntti komppaa Tehyn puheenjohtajan Millariikka Rytkösen ajatusta: jos järjestäytymisaste on matala, voi pyytää, mutta jos se on korkea, voi vaatia.

‒ Jäsenmaksumme on vuonna 2020 historiassamme ennätyksellisen matala. Tavoitteemme on toimintaa tehostamalla päästä laskemaan sitä vielä tästäkin, Sauli Väntti toteaa.