Kesäduunari-info on auki!

2.5.2019


Kolmen työmarkkinakeskusjärjestön SAK:n, STTK:n ja Akavan yhteinen Kesäduunari-info aukeaa tänään torstaina 2. toukokuuta. Yhteydenottoihin vastaa tänä vuonna oikeustieteen ylioppilas Liisa Lehtonen.

Kesäduunari-info on avoinna perjantaihin 30. elokuuta asti. Neuvojan tavoittaa numerosta 0800 179 279 arkisin kello 9–15. Käytössä on myös Kesäduunari-infon sivuilta löytyvä sähköinen yhteydenottolomake. Neuvontaa saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palveluun voi ottaa yhteyttä nimettömänä.

Apua löytää myös Kesäduunari-infon verkkosivuilta www.kesaduunari.fi ja siellä julkaistuista usein kysyttyjen kysymyksien vastauksista. Nettisivuilla oleva kesäduunarin muistilista on myös tutustumisen arvoinen. Infoa löytyy lisäksi FacebookistaTwitteristä ja Instagramista.

Kesäduunari-neuvoja Liisa Lehtonen toivoo, että kesätyöntekijät ottaisivat yhteyttä rohkeasti heti, jos jokin kesätöihin liittyvä asia mietityttää. Perehtymällä huolellisesti työntekijän oikeuksiin ja velvollisuuksiin jo ennakkoon voi ehkäistä asioiden muuttumista ongelmiksi.

– Kesäduunari-infoon voi soittaa jo ennen työsopimuksen allekirjoittamista, jos jokin siinä mietityttää. Sopimus on hyvä käydä rauhassa läpi ennen allekirjoittamista, hän muistuttaa.

Kesätyöntekijöiden oikeus saada työsuhteen ehdot kirjallisena nousi esiin useissa työsopimuksia koskevissa yhteydenotoissa viime vuonna. Työntekijällä on lain mukainen oikeus saada kirjallinen selvitys työnteon keskeisistä ehdoista, jos työsuhde on yli kuukauden mittainen.

Maksuton Kesäduunari-info palvelee nuoria kesätyöntekijöitä jo 15. kertaa. Palvelu on tarjonnut vastauksia tuhansien nuorten sekä heidän vanhempiensa ja työnantajien kysymyksiin. Kaikki kysymykset käsitellään luottamuksellisesti, joten avun pyytämistä ei tarvitse arastella.